Torre d'en Balet

Torre albarrana del Castell actualment restaurada, que també rep el nom de la Torre del Ballester per trobar-se aprop de la masia de la Ballesteria.

És una de les torres albarranes del castell, i va ser restaurada fa aproximadament 10 anys. Formava part del conjunt fortificat medieval junt amb altres tres torres i el castell. Torre d'en Balet (o del Ballester)

El seu interior s'estructura en tres pisos separats per voltes cupulars. L'accés entre plantes es fa per una escala helicoïdal que es desenvolupa encastada a la paret.

La torre culmina en un terrat actualment desproveït d'ampit. L'estructura només conserva un espitllera original, presentant diverses finestres d'obertura rectangular, sens dubte de cronologia moderna.

Va quedar molt malmesa quan el General Mina va fer volar el Castell, hi van aparèixer esvorancs i posteriorment es va reconstruir de la manera més semblant possible a l'estat que presentava abans de la voladura.

És un dels elements singulars de la vila ja que s'alça prominent des del capdamunt de la muntanya en la que es troba i això la fa molt vistosa a tot aquell que passa per la carretera o visita el municipi. S'accedeix a través d'un camí a peu. Es pot visitar l'exterior lliurement qualsevol dia de l'any.

Darrera actualització: 31.08.2020 | 10:57