Torre del Raval

És la segona torre, juntament amb la d'en Balet que es troba encara enpeu i que constituien el conjunt fortificat de Castellfollit de Riubregós.

És la segona torre, junt amb la d'en Balet, que encara es manté en peu i que constituïen el conjunt fortificat de Castellfollit de Riubregós. Torre del Raval a Castellfollit de Riubregós.

Exteriorment presenta una planta poligonal de cinc cares i interiorment marca un perímetre trapezoïdal. Mostra uns 12 m d alçada conservada. La porta d'accés està encarada cap al nord-oest i consisteix en una obertura de mig punt fet amb llosetes disposades radialment.

El nivell de circulació actual marcat per aquest porta és molt més baix del que pertocaria ja que el llindar s'ha de travessar acotant-se. Interiorment la torre s'organitza en tres pisos i un terrat assentat sobre un sostre bastit amb peces d'encofrat de morter que soldades formen una volta de mig punt. Aquest terrat, avui dia està molt malmès, havent-se esfondrat una part que deixa veure el cel obert. La separació entre els diversos pisos es feia amb empostissats de fusta assentats, sobre bigues de fusta.

Darrera actualització: 29.04.2019 | 13:02