Subvenció Wifi4EU

Dimecres, 22 de maig de 2019 a les 14:00

Castellfollit de Riubregós rebrà una subvenció europea per instal·lar punts de wifi gratuïts

El municipi ha estat seleccionat dins de la convocatòria de subvencions europees WIfi4EU que concedeix un bo de 15.000€ per instal·lar punts de connexió a internet gratuïts i d'alta velocitat.

A la convocatòria, que es va obrir el passat 5 d'abril i es va resoldre el 14 de maig, s'hi van presentar més de 10.000 municipis de tota Europa, només s'han concedit 3.400 bons, 510 a l'Estat Espanyol i 100 dels quals a Catalunya, essent el municipi de Castellfollit un dels escollits per rebre un d'aquests bons. En aquesta segona convocatòria només dos municipis de l'Anoia han estat escollits.

El programa WiFi4EU té com a objectiu dotar a tota la Unió Europea d'accés a internet, a través de punts de connexió wifi gratuïts situats en espais públics com places, parcs, edificis administratius, centres de salut o biblioteques, entre altres, per això hi ha previstes dues convocatòries més abans de finals de 2020. Els municipis que volen obtenir un dels bons han de passar un procés de selecció. Un cop escollits, se'ls hi concedirà un ajut per instal·lar els punts d'accés wifi. L'import del bo no el gestiona directament l'Ajuntament sinó que, a través d'una empresa autoritzada per la Unió Europea, s'instal·len els punts de connexió i un cop realitzada aquesta instal·lació l'empresa instal·ladora cobra el bo directament de la Unió Europea.

L'Ajuntament disposa de 18 mesos des de la notificació de la concessió per dur a terme la instal·lació.

Podeu trobar més informació del projecte Wifi4EU aquí.

Darrera actualització: 27.11.2019 | 10:14