Nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni

Divendres, 30 d’abril de 2021

Demà s'obre el període de consulta del padró provisional de l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.

El dissabte 1 de maig es publicarà el padró provisional de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. Aquest impost és un tribut propi de la Generalitat de Catalunya l’objecte del qual és gravar les emissions de diòxid de carboni que produeixen aquests vehicles i que incideixen en l’increment de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Enguany es liquidarà l’import corresponent a l’exercici 2020, així doncs, totes les persones (físiques i jurídiques) amb domicili fiscal a Catalunya que al 2020 fossin titulars d’un turisme, motocicleta o furgoneta estan obligades a pagar-lo.

L’objectiu és que aquest impost sigui realment útil i per això la seva recaptació es destinarà íntegrament a nodrir a parts iguals el Fons Climàtic i el Fons de Patrimoni Natural per tal de subvencionar el desenvolupament de les energies renovables i altres projectes sostenibles relacionats amb els vehicles nets i els habitatges energèticament eficients, en ajuts al transport públic, a la mobilitat sostenibles i a la renovació del parc de vehicles, en la recerca i innovació en l’àmbit del canvi climàtic i al finançament de polítiques de gestió del medi ambient i a la millora dels parcs naturals i la conservació de les espècies autòctones i els ecosistemes, entre altres.

Prement aquí trobareu tota la informació relativa a aquest impost.

A més podeu saber aproximadament l’import que us correspon fent ús del simulador, clicant aquí, heu d’introduir el valor de les emissions de CO2 del vostre vehicle, aquesta dada figura a l’apartat “V.7” en el cas de les fitxes emeses a partir del novembre del 2015. En tot cas, l’impost que correspon pagar per un vehicle concret es podrà consultar al padró a partir de l’1 de maig, clicant aquí.

 

 

Darrera actualització: 30.04.2021 | 13:46