Informació oficial sobre el Coronavirus

Divendres, 20 de març de 2020

L’Ajuntament habilita aquest espai a les notícies del web municipal perquè tingueu informació oficial sobre  l’evolució del Coronavirus i les mesures que es prenen per fer-li front.

El passat 11 de març la Generalitat de Catalunya activava, en fase d’alerta, el Pla d’actuació del PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc pel Coronavirus. El dia 12 de març ja s’activava el PROCICAT en fase d’emergència i des de llavors s’han anat activant diferents protocols d’actuació per evitar la propagació del virus, fins que l’Estat Espanyol va activar, el dia 14 de març, l’estat d’alarma.

La voluntat de l’Ajuntament és oferir aquest espai a la ciutadania on trobareu enllaços amb informació actualitzada a mesura que es van produint novetats i s’especifiquen noves mesures.

L’Associació Catalana de Municipis actualitza diàriament tota la informació relacionada amb les diferents mesures que pren el Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Estat Espanyol així com els perfils oficials del Departament de Salut i del Ministeri de Sanitat, mesures específiques per fer front al Coronavirus, normativa i tota la informació que us pugui ser d’interès, la teniu a l’abast clicant aquí.

Us deixem també els perfils oficials del Departament de Salut perquè tingueu al vostre abast informació oficial i contrastada sobre l’evolució del virus i les mesures per fer-li front.

Web: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

Twitter: https://twitter.com/salutcat

Instagram: https://www.instagram.com/salut_cat/

Telegram: https://t.me/salutcat

A més el Departament de Salut ha posat en marxa una app per fer el seguiment i vigilància dels símptomes, està disponible tant per Android com per iOS a les seves respectives botigues d’aplicacions i es diu STOP COVID19 CAT. Cliqueu aquí i us redirigirà a la informació sobre l’aplicació.

Com que l’atenció sanitària presencial als centres d’atenció primària està condicionada a urgències, el Departament de Salut, també com a mesura excepcional, ha habilitat el registre al portal “La Meva Salut”, de forma no presencial, de manera que les persones es puguin comunicar amb el seu metge amb teleconsulta sense necessitat de desplaçar-se al centre de salut i evitant el risc de contagi. Al portal de “La Meva Salut” trobareu tota la vostra informació clínica, el pla de medicació (recepta) que us podreu descarregar i imprimir per poder anar a la farmàcia, podreu enviar un missatge al vostre metge/ssa per fer-li qualsevol consulta no urgent i trobareu una agenda amb totes les visites que teniu programades. Us convidem a registrar-vos clicant aquí, tingueu a mà la vostra targeta sanitària i el vostre DNI o NIE.

 

Darrera actualització: 20.03.2020 | 11:16