ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
Data i hora oficials
07/12/2019 04:38
 

Club de tennis i de tennis de taula

clubtenniscastellfollitgmail.com

Actualment el club és una entitat consolidada al poble, compta amb més d'onze anys d'història i més de cent socis, entre col.laboradors i jugadors. Intenta fomentar la pràctica del tennis i s'encarrega de la gestió i el manteniment de la pista municipal. Tot plegat però, va començar molts abans.

L'estiu de l'any 1989, quatre persones del poble van decidir iniciar una tradició que encara continua avui en dia. Aquell estiu es va celebrar el primer Torneig de Tennis de Castellfollit de Riubregós. Els quatre pioners van ser: en Miquel Clotet, de Manresa, en Manel Ayllón, de Sabadell, tots dos des de sempre molt vinculats al poble; i els germans Joan i Ramon Ribalta, dos joves de Castellfollit.

Mica en mica, el torneig es va anar consolidant i guanyant adeptes. Molta gent que segurament feia temps que tenia la raqueta una mica abandonada, li va treure la pols i es van animar a ocupar les tardes de juliol jugant a tennis. Aquesta afició també es va començar a estendre entre els més joves, que durant les vacances deixaven una mica de banda la pilota de futbol i anaven aprenent com funcionava això del tennis. Amb els anys el nombre de participants augmentava, i es van anar afegint al torneig les diferents categories: la infantil, la de dobles, la femenina, fins i tot la de veterans. Cada temporada s'ha d'intentar adaptar les diferents categories depenent de la gent inscrita.

El nombre de participants ha anat variant amb els anys, en alguna ocasió el torneig ha arribat a aplegar més de trenta jugadors. Sempre és difícil coordinar tanta gent i tants partits, però amb la bona voluntat de tots s'ha anat aconseguint. D'altra banda, bona part de l'èxit del torneig es deu al públic, la gent que sense participar al torneig venia i vé a veure els partits i que des de sempre hi ha donat el seu suport.

Amb el torneig ja consolidat com a cita obligada de cada estiu, es va decidir que s'havia de millorar l'organització i d'alguna manera fer oficial aquesta afició cada vegada més estesa. Així, el juliol de 1995 es va constituir com a entitat el CLUB TENNIS CASTELLFOLLIT sota la presidència d'en Miquel Clotet i Espuña. Des del principi molts veïns del poble, no només jugadors, es van engrescar amb aquest projecte fent-se socis del club, i amb una petita quota anual col·laboraven per fer créixer l'entitat.

En Miquel Clotet va ser el president del club fins que prematurament i per sorpresa ens va deixar el març de l'any 2001. Ell va ser el principal impulsor del club, era un exemple de treball i dedicació per a tots, arrossegava a tothom, joves i grans, perquè s impliquessin en aquest gran projecte comú. Va ser una dolorosa pèrdua per a tots. Des de llavors el torneig de tennis porta el nom de MEMORIAL MIQUEL CLOTET.

En la història del club hem de destacar també la figura d'en Manel Ayllón, impulsor del torneig juntament amb en Miquel. Ell ha passat molts estius ajudant als més joves a millorar el seu joc i celebrar el seu torneig. Per aquest motiu i com a reconeixement a la seva tasca es va decidir que la categoria infantil havia de portar el seu nom. Sempre hi és quan fa falta la seva ajuda o el seu consell.

Des de l'any 1998 i responent a les demandes dels socis, s'ha afegit a les activitats del club la pràctica del tennis taula. Aquell any es va celebrar el primer Torneig de Tennis Taula, que des de llavors es juga durant els dies de la Festa Major d'estiu. Tan sols un any ha deixat de celebrar-se el torneig i va ser per la tràgica pèrdua d'un soci del club, el Joan Cisquella i Medrano. En Joan només tenia 15 anys quan ens va deixar i va ser un cop molt dur per tots. Des d'aquell moment la seva família col·labora amb el club per què cada estiu es pugui celebrar el Torneig de Tennis Taula MEMORIAL JOAN CISQUELLA I MEDRANO.

Més enllà de la vessant esportiva, el Club de Tennis sempre ha intentat implicar-se en les festes i la vida social de Castellfollit. Des de 1997, cada any al mes de Juliol el club organitza un sopar de germanor a la plaça del poble. Fa dos anys que s han unit esforços amb el Club de Futbol Sala per celebrar tots junts aquesta festa de l'esport.

Esperem i desitgem que la gent es continui implicant amb el Club i que mantingui la il·lusió per seguir fent gran aquesta entitat.

 

Jordi Farrés Domingo
Josep Ibáñez Closa

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 10/02/2014 11:36