ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
Data i hora oficials
19/11/2019 21:41
 

Escut de Castellfollit de Riubregós

Escut de Castellfollit de Riubregós

Al febrer del 2007 l'Ajuntament va acordar iniciar un expedient per adoptar l'escut heràldic del municipi ja que , fins aleshores no s'havia definit realment quins eren els elements que composaven aquest escut. Els segells que emprava l'Ajuntament per als seus documents havien anat evolucionant  des d'una silueta d'un castell als segle XVIII, l'escut estatal des del 1976 fins al 1995 i posteriorment un escut bastant semblant al qual s'utilitza ara. És per això que es va creure en la necessitat de definir realment quins eren els elements que s'havien d'incloure en el nostre escut heràldic, trets característics de la nostra vila que ens permetessin distingir-nos de la resta de municipis.

Un cop iniciat l'expedient, la Direcció General de l'Administració Local va encarregar un informe a l'assessor d'heràldica i genealogia de Catalunya Armand de Fluvià Escorsa. En aquest informe es permet a l'Ajuntament adoptar  com a escut heràldic el que es venia utilitzant al segell des de 1995 sempre que aquest compleixi les normes heràldiques.

Finalment l'any 2008 es va adoptar definitivament l'escut que actualment ens representa ja que recull i expressa correctament, segons les regles de l'heràldica, els tres elements que caracteritzen el nostre terme: un magnífic castell, el riu que ens dona nom i els tres cards representatius del llinatge dels Cardona, senyors del terme durant molt anys.

Així doncs el nostre escut queda configurat de la següent manera:

Un escut caironat d'argent amb un castell de color porpra al centre, acompanyat a sota per dos faixes ondades de color atzur que representen el Llobregós, i sobre les ondes un card d'or de tres flors en representació dels Cardona i finalment per timbre una corona de poble.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26/02/2015 08:56