ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
Data i hora oficials
09/12/2019 05:49
 

L’Escola Sant Roc de Castellfollit de Riubregós prestarà, a partir del proper curs 2016-2017, el servei de Carmanyoles.

Dimecres 30/03/2016
El servei ha estat impulsat per l'Ajuntament, l'Escola i l'AMPA amb l'objectiu de dinamitzar l'escola i prestar un millor servei escolar al municipi.

carmanyola
El passat mes de novembre la direcció de l'Escola, amb el suport de l'Ajuntament i de l'AMPA, va sol·licitar al Departament d'Ensenyament poder prestar el servei de menjador amb carmanyoles al·legant que, per ser una escola petita i rural no té la possibilitat de disposar d'un servei de menjador tradicional. Aquesta situació excepcional va permetre que el Departament aprovés la sol·licitud i autoritzés a l'escola a prestar el servei a partir del setembre de 2016.

Es tracta d'un servei en que els alumnes portaran la carmanyola amb el dinar de casa, només arribar al centre, a primera hora del matí, l'entregaran al responsable del servei per tal de que aquest la desi al frigorífic on es mantindran refrigerades fins a l'hora de dinar. Un cop al menjador el responsable escalfarà les carmanyoles i les repartirà als alumnes. La tasca del monitor serà la mateixa que en un menjador escolar d'un centre més gran, controlar els alumnes i vetllar pel bon funcionament del servei.

Hi ha establert un pla d'ús i un protocol d'actuació que s'entregarà a tots els pares a l'inici del curs escolar per a que estiguin assabentats del funcionament del servei, així com també unes pautes per als pares ja que les carmanyoles han d'anar ben identificades i el monitor ha de saber si el nen té alguna al·lèrgia o intolerància alimentària.

Durant els mesos que falten per a l'inici del curs 2016-2017 l'Ajuntament habilitarà un espai a l'edifici municipal per acollir el servei i el dotarà dels elements necessaris per al seu funcionament tals com un frigorífic, microones, taules i cadires adequades i tot el que sigui necessari.

L'objectiu del servei és donar la possibilitat de que vinguin nens i nenes del municipi que, per raons familiars o laborals dels seus pares, s'han de quedar a dinar al centre escolar i també que puguin venir nens de poblacions veïnes, buscant les particularitats dels mètodes d'ensenyament de les escoles rurals.

De l'escola podríem destacar la seva ruralitat i proximitat a l'alumne, virtuts que avui dia els pares valoren molt perquè proporciona un ensenyament de qualitat gairebé personalitzat, on mestres i educadors poden detectar les problemàtiques amb més antelació que en una escola més gran i on el vincle mestre-alumne-pares és més estret.

Encara falten alguns detalls per acabar d'establir el funcionament del servei i que en breu ja haurem resolt, tot i així us podeu dirigir a l'Ajuntament on us facilitaran tota la informació que vulgueu ara que comencen les preinscripcions escolars. També us convidem a visitar la nostra escola on podreu parlar amb les mestres i veure les instal·lacions.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30/03/2016 12:16