ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
Data i hora oficials
18/02/2019 11:51
 

Estudi de la qualitat de l'aire

Divendres 02/03/2018
Des del dijous 1 de març està instal·lada a la zona poliesportiva la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica que l'Ajuntament de Castellfollit de Riubregós ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona.

En el marc del Catàleg de Serveis de 2017 de la Diputació de Barcelona l'Ajuntament va sol·licitar un recurs tècnic per dur a terme un estudi de la qualitat de l'aire del municipi, és per això que s'ha instal·lat una unitat mòbil que prendrà mesures durant dos mesos per a la posterior redacció d'un estudi amb els resultats obtinguts.

Unitat mòbil
La furgoneta disposa d'una estació meteorològica amb sensors de direcció i velocitat del vent, pluja, temperatura, humitat, pressió atmosfèrica i radiació solar i diversos analitzadors que mesuren els nivells de partícules, d'òxids de nitrogen, d'ozó i de compostos orgànics volàtils.

Aquest recurs s'ofereix a aquells municipis que no disposen d'un punt fix de mesura, com és el nostre cas, i el seu objectiu és conèixer la composició de l'aire ambiental ja que un aire net és un requisit bàsic per a la salut.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02/03/2018 14:06