ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
Data i hora oficials
07/12/2019 13:20
 

Avís de situació de risc per calor

Dimecres 01/08/2018
En les properes hores podria ser que l'avís de situació de risc per calor passés a ser un avís d'onada de calor en previsió de que les temperatures, durant les hores centrals del dia, siguin extremadament altes.

onada calor

L'Ajuntament ha rebut per part del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) un avís de situació de risc per calor en base a les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen que, des d'avui al migdia i com a mínim fins el cap de setmana, les temperatures vagin en augment, essent extremadament altes durant les hores centrals del dia.

El Servei Meteorològic de Catalunya té establert un llindar per determinar les onades de calor que es correspon a la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, que en cas de Castellfollit de Riubregós és de 37ºC.

Aquest percentil 98 és un valor estadístic que indica que només el 2% dels mesos d'estiu la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Podeu veure els percentils de tota Catalunya fent clic aquí.

Les recomanacions bàsiques són mantenir-vos hidratats, no sortiu al carrer si no és necessari en les hores de màxima temperatura, romandre en llocs frescos i tingueu cura de les persones més vulnerables i els grups de risc com són les persones grans, els nadons i persones discapacitades.

Us deixem tot un seguit de recomanacions del Departament d'Interior i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i us recordem que en cas d'emergència truqueu al 112 i en la major brevetat possible us atendran.

- Quan fa calor

- Cop de calor

- Un estiu ben fresc

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01/08/2018 14:04